Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
fél kocka élesztő, 40 dkg búzaliszt, 1 teáskanál só, fél dl olívaolaj, 2 tk. szárított oregano, 2-2 teáskanál frissen aprított kakukkfű és majoránna (esetleg szárított), liszt a kinyújtáshoz, sütőpapír
Elkészítés:
Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk, és a liszttel, a sóval és az olajjal ragadós tésztává gyúrjuk. Beledolgozzuk a zöldfűszereket is. A tésztát 40 percig kelesztjük.
Ezután 10 percig erőteljesen dagasztjuk, majd újabb 10 percig hagyjuk kelni. Sütőben 250 fokon elősütjük, a sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral.
A tésztát négy részre vágjuk, minden negyedet 15 részre osztunk. A kissé belisztezett deszkán minden darabot 25 cm hosszú vékony rúddá sodrunk. A grissiniket egymástól 1 cm távolságra a tepsire tesszük, 10 percig kelni hagyjuk, majd sütőben (középen) 11-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Fűszeres grissini
2012.05.25. 11:38 | tothlajos | Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://kedvencsuti.blog.hu/api/trackback/id/tr144545396
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.